U bent hier

Over de vloer

‘Zing, dans en speel bij De Vloer!’

De Vloer, school voor podiumkunsten, is de plaats in Arnhem voor dans, zang en spel. De Vloer biedt podiumkunsten voor jong en oud, zodat iedereen zijn talenten kan ontwikkelen en op het podium kan tonen. De Vloer is een bruisende organisatie met een sterk sociaal fundament. De Vloer, school voor iedereen!

De Vloer in het kort

Sinds 2015 verzorgen we lessen dans, theater, musical en muziektheater van beginner tot gevorderde op vijf locaties in Arnhem. Daarnaast bieden we ook workshops en projecten op maat voor het primair en voortgezet onderwijs. Op aanvraag verzorgen we passende culturele en/of podiumactiviteiten en evenementen voor bedrijven. 

De Vloer bestaat uit 28 gedreven, geschoolde cultureel ondernemers met passie voor hun vak en het docentschap. Het team voor onderwijs projecten is groeiende.

Onze kijk op de podiumkunsten (Visie)

Mensen die spelen, zingen of dansen zijn creatieve mensen. Wij bieden hen De Vloer, een bruisende school waar je met plezier en passie het beste uit jezelf kan halen. We creëren bij De Vloer een plek waar altijd iets te beleven valt; voor jong en oud en van beginner tot professional. Een plek waar je alles over jouw podiumkunst kunt leren van docenten die het vak tot in de puntjes beheersen. Daarnaast is De Vloer een ontmoetingsplaats voor mensen die liefde voor het podium delen, waardoor hechte vriendschappen kunnen ontstaan. 

Toegankelijkheid is bij ons een sleutelwoord. Onze locaties zijn bijvoorbeeld makkelijk bereikbaar en dichtbij jou in de buurt. Daarnaast kun je een proefles gratis bij ons volgen en inschrijven bij De Vloer is kosteloos. Betalen en opzeggen doe je per maand. Kortom, wij houden de podiumkunsten graag voor iedereen betaalbaar en gemakkelijk.

Speerpunten van De Vloer

Creativiteit stimuleren

Passie en plezier bevorderen

Kwaliteit en professionaliteit bieden

Verbinding stimuleren

Toegankelijk zijn

Bij ons in de spotlight (Missie)

Wij leren mensen met plezier en passie het beste uit zichzelf te halen. Wij geven mensen de kans zich persoonlijk te ontwikkelen. Als creatief individu en performer, zodat ze hun talenten kunnen ontplooien en inzetten in hun eigen leven. Op ieder moment dat er voor hen toe doet en in hun eigen omgeving. Levenslang, samen met anderen of alleen.

In de coulissen

Drijvende kracht achter De Vloer zijn wij, Elke Makowski en Sofie Noij-Twaalfhoven. Vanuit de coulissen en op de vloer werken wij graag hard aan onze passie om van podiumkunsten een geweldige ervaring voor iedereen te maken. We kennen elkaar van Stichting Kunstbedrijf Arnhem, waar Sofie werkte als dansdocent en Elke als hoofd podiumkunsten.  

Elke en Sofie

Elke Makowski
Voltooide haar opleiding aan de dansacademie in Arnhem en studeerde af als docent dans. Na haar opleiding studeerde zij aan de PABO in Rotterdam en werkte bij verschillende particuliere dansscholen en centra voor de kunsten in binnen- en buitenland. Sinds 1990 werkt zij met name in Arnhem en omgeving. Naast het docentschap en werk als choreograaf bij het Domein en later het Kunstbedrijf Arnhem, werkte zij ook bij o.a. Introdans en als docent bij ArtEZ. De laatste 7 jaar gaf Elke leiding aan de afdelingen theater, musical & muziektheater en dans als hoofd podiumkunsten. Momenteel volgt Elke een studie bedrijfskunde aan de HAN en geeft zij samen met Sofie leiding aan De Vloer, school voor podiumkunsten. 

Sofie Noij-Twaalfhoven
Specialiseerde zich tijdens haar opleiding docent dans aan ArtEZ in multidisciplinair werken. Naast haar dansopleiding volgde zij de vooropleiding beeldende kunst en vormgeving aan ArtEZ en als choreograaf werkte zij mee aan de eerste coming of age productie van Toneelgroep Oostpool: Verona aan de Rijn. Als regelrechte duizendpoot choreografeert Sofie bij verschillende muziektheaterproducties en doet de productieleiding bij festivals en evenementen. Op dit moment is Sofie werkzaam als docent en geeft zij als medeoprichter leiding aan de Vloer, school voor podiumkunsten.