U bent hier

Theater voorstelling jongeren

cursus locaties & tijden

Binnen de theater voorstellingsgroepen hebben we de leeftijdsgroepen 12 t/m 14 jaar en 15 t/m 19 jaar. Je kunt deelnemen aan deze groepen wanneer je minimaal 1 a 2 jaar ervaring hebt en een gevorderde toneelspeler bent. De 15+ groep start met een auditie. 

In de voorstellingsgroep voor 12 t/m 14 jaar op maandag bij Merel Spikker of zaterdag bij Floris Rijsdam kies je samen met je medecursisten en de docent een bestaand toneelstuk uit, of een bewerking. De voorstelling wordt aan het einde van het seizoen een aantal keren voor publiek gespeeld in het theater. Tijdens de eerste les bekijkt de docent of je het juiste niveau hebt voor de voorstellingsgroep. Een klas voor echte theaterliefhebbers!

Samen met Nelleke Verweij maak je in de voorstellingsgroep 15 t/m 19 jaar op dinsdag een eigenzinnige voorstelling. Het kan een voorstelling worden op basis van een bestaand toneelstuk, improvisaties of een combinatie van die twee. Je eigen inbreng is heel belangrijk. Hoe dan ook, het levert bewogen theater op. 

Gedurende de repetities is er ruimte voor speloefeningen, deze zijn o.a. gericht op:

  • Spelplezier en improviseren, samenspelen, impulsen geven, luisteren naar en reageren op de impulsen van je tegenspelers.
  • Leren denken in de spelsituatie en het eigen maken van teksten.
  • Het ontwikkelen van je stem, fysieke spel, ruimtelijk inzicht en aanwezigheid op het toneel.

De mogelijkheden zijn eindeloos... 

Daarnaast is er een scherp en ervaren oog voor je persoonlijke ontwikkeling en talent.
De eerste twee lessen zijn een auditie, aan het eind van de tweede les hoor je of je mee kan doen met de voorstelling. Er wordt gekeken naar motivatie, ervaring en spelvaardigheid.
Aan het einde van het seizoen spelen we de voorstelling een aantal keren voor publiek
De Theater voorstelling 15 t/m 19 jaar is te combineren met de Theater Talentklas op vrijdag.

Auditie doen voor Theatervooropleiding OOST, www.theatervooropleidingoost.nl is bij voldoende vaardigheden, ambitie en talent mogelijk. De afgelopen 4 jaar zijn er 12 leerlingen aangenomen bij de Theatervooropleiding.

Instromen is tot de herfstvakantie mogelijk in overleg met de docenten.