U bent hier

Theater voorstelling jongeren

cursus locaties & tijden

In de theater voorstellingsgroep maak je samen met de docent en medespelers een voorstelling voor in het theater of op locatie.  We hebben een leeftijdsgroep 12 t/m 14 jaar en 15 t/m 19 jaar. Je kunt deelnemen aan deze groepen wanneer je minimaal 1 a 2 jaar ervaring hebt en een gevorderde toneelspeler bent. De 15+ groep start met een (of twee) auditielessen. 

Je leert ondertussen van alles over toneelspelen; improviseren, monologen behandelen, zelf scenes maken en dialogen spelen. Je leert hoe je technisch je emoties kan inzetten om het publiek te bespelen.

Voorstellingsgroep 12 t/m 14 jaar

In de voorstellingsgroep voor 12 t/m 14 jaar op maandag bij Thara Leutscher of zaterdag bij Floris Rijsdam kies je samen met je medecursisten en de docent een bestaand toneelstuk of bewerking uit of werken we vanuit een inspiratiebron. De voorstelling wordt aan het einde van het seizoen een aantal keren voor publiek gespeeld in het theater. Tijdens de eerste les bekijkt de docent of je het juiste niveau hebt voor de voorstellingsgroep. Er wordt gekeken naar motivatie, ervaring en spelvaardigheid.

Voorstellingsgroep 15 - 19 jaar

Samen met Floris Rijsdam maak je in de voorstellingsgroep 15 t/m 19 jaar op dinsdagavond in 1 seizoen een geweldige voorstelling. Geen eindeloos lange Griekse tragedies maar een snelle, spannende voorstelling met veel humor. Uiteindelijk komt er vanuit Floris een script maar pas nadat we met zijn allen nagedacht hebben over de inhoud van de voorstelling. Een klas voor echte theaterliefhebbers!

De eerste les, of eerste twee lessen, zijn een auditie, aan het eind van de tweede les hoor je of je mee kan doen met de voorstelling. Er wordt gekeken naar motivatie, ervaring en spelvaardigheid.
Aan het einde van het seizoen spelen we de voorstelling een aantal keren voor publiek.
De Theater voorstelling 15 t/m 19 jaar is te combineren met de TOPklas Theater op vrijdag bij Nelleke Verweij.

Auditie doen voor Theatervooropleiding OOST, www.theatervooropleidingoost.nl is bij voldoende vaardigheden, ambitie en talent mogelijk. De afgelopen 4 jaar zijn er 12 leerlingen aangenomen bij de Theatervooropleiding.

Instromen is tot december mogelijk, in overleg met de docenten en na het doen van een proef-/auditieles.

Onze cursussen

Theater Voorstelling Jongeren maandag van 18:30 tot 20:00 Rozet, Centrum
Docent(en):
Thara Leutscher
Locatie en studio:
Studio 4.28
Niveau:
gevorderd
Kosten:
€ 36.50

Prijs per maand

Deel deze cursus:

Facebook Twitter E-mail
Theater Voorstelling Jongeren dinsdag van 18:30 tot 20:00 Rozet, Centrum 15-19 jaar - Gevorderd
Docent(en):
Timo Fluitsma
Locatie en studio:
Studio 4.28
Niveau:
gevorderd
Kosten:
€ 36.50

Prijs per maand

Deel deze cursus:

Facebook Twitter E-mail
Theater Voorstelling Jongeren zaterdag van 12:00 tot 13:30 Rozet, Centrum 12 - 14 jaar
Docent(en):
Thara Leutscher
Locatie en studio:
Studio 4.28
Niveau:
gevorderd
Kosten:
€ 36.50

Prijs per maand

Deel deze cursus:

Facebook Twitter E-mail